Blogul este in mare parte o culegere de informatii adunate de pe diferite situri de profil cu scopul dezvoltarii acvaristicii in Sibiu.

duminică, 26 iunie 2011

Substratul.

 Substratul acvariului contribuie la echilibrul general al acvariului. Procesele care se desfasoara intr-un acvariu sunt mai mult sau mai putin favorizate de compozitia si granulometria solului. De aceea este foarte important ca materialele sa fie alese cu grija.
Rolul substratului:
Primul rol al substratului este cel mecanic, el mentinand decorul. Din acest motiv, asezarea solului se va face inainte de plasarea decorului. Rolul biologic al solului consta in faptul ca in compozitia sa se gasesc bacterii care contribuie la ciclul azotului, conditionand astfel eliminarea compusilor azotati. Acestea actioneaza mai bine daca sunt ajutate de un filtru-placa ingropat in substrat.
     Totusi, rolul sau cel mai important este acela ca permite plantelor sa-si infiga radacinile, mai ales in acvariile de apa dulce.El constituie un loc de depunere a icrelor si un ascunzis pentru pesti. 

Asezarea substratului:
  Materialul de substrat cel mai frecvent folosit este un amestec de nisip curat cu pietris de rau spalat. Cand se foloseste substrat amestecat cu carbune(cel din comert), acesta se aseaza in locul unde se vor sadi plantele, peste care se pune nisipul spalat. Substratul trebuie asezat astfel incat sa formeze un plan inclinat spre geamul de unde se priveste,zona unde se vor aduna excrementele si frunze in putrefactie. Relieful trebuie sa aiba planul de orientare spre privitor, iar denivelarile sa fie usor de curatat.
                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu